De Brakke Berg

De Brakke Berg

B&B VOOR WIELRENNERS EN MOUNTAINBIKERS

We heten je graag welkom in de eerste échte Bike B&B in Zuid-Limburg, die zich bevindt in Berg en Terblijt. Onze B&B met unieke faciliteiten is in het bijzonder gericht op de liefhebbers van wielrennen en mountainbiken. De B&B is gelegen aan de voet van de Brakke Berg aan het Geuldal. Wat ons betreft één van de mooiste plekjes van Nederland. Zelfs de Amstel Gold Race trekt jaarlijks aan ons voorbij.

B&B VOOR WIELRENNERS EN MOUNTAINBIKERS

We heten u graag welkom in de eerste échte Bike B&B van Zuid-Limburg, die zich bevindt in Berg en Terblijt. Onze B&B met unieke faciliteiten is in het bijzonder gericht op de liefhebbers van wielrennen en mountainbiken. De B&B is gelegen aan de voet van de Brakke Berg aan het Geuldal. Wat ons betreft één van de mooiste plekjes van Nederland. Zelfs de Amstel Gold Race trekt jaarlijks aan ons voorbij.

OP EN TOP FIETSBELEVING

Voor de sportieve fietser is Bike B&B precies wat je zoekt. Denk aan een stevig ontbijt, een veilige stalling voor je paradepaardje, een reparatieruimte, een lounge-terras, een fietswasplaats, een heerlijk bed en een goede douche. We beschikken over 8 tweepersoonskamers.

LOUNGE-TERRAS EN LOUNGE-RUIMTE

Na een pitte tocht kan je lekker ontspannen op ons lounge-terras met een lekker drankje. ‘s Avonds of bij minder goed weer hebben we een gezellige lounge met een grote leestafel waar ook een koelkast staat met bier, fris en water. Daarnaast is er koffie, thee en wijn. Naast de koelkast hangt een lijst met prijzen en hierop kan je de consumpties noteren. Tevens hangt er een groot scherm en hoef je een wielerkoers of voetbalwedstrijd dus niet te missen.

LEUK OM TE WETEN

Wist je dat in het kasteel net boven ons de bekende wieler commentator Jean Nelissen heeft gewoond? Leuk optrekje!

Kasteel Geulzicht

LIGGING: IN FIETS- EN NATUURGEBIED

Onze Bike B&B in Zuid-Limburg ligt onderaan de Brakke Berg en is opgenomen in de finish-lus van de Amstel Gold Race.

Onderaan de Brakke Berg bevindt zich het Geuldal waar de snelst stromende rivier van Nederland zich baant door een schitterend landschap. De bloeiende graslanden langs de oevers, de bosflora in de hellingbossen, de kronkelende Geul, het maakt de omgeving magnifique.

Het Geuldal

GESCHIEDENIS

Wist je dat veel mensen denken dat de Brakke Berg genoemd is naar de vroegere huisjes (barakken) die hier stonden. Niets is minder waar. Op een kadastrale kaart uit 1832 staat namelijk het ‘Bracken bosch’ al genoemd. De vermoedelijke naamgever van de huidige Brakke Berg. De weg over de Brakke Berg heet overigens Vogelzangweg, genoemd naar de vele vogels in dit bos.

Bracken Bosch

Volg ons op de voet. Schrijf je in voor de Bike B&B Brakkeberg e-mailnieuwsbrief:

We delen deze informatie met niemand, en gebruiken het enkel om je per e-mail te informeren. Dus vul dit formulier gerust in.

    Ja, dat wil ik wel!

    Sorry, dit invulformulier wordt aangepast, en is nu niet beschikbaar. Toch aanmelden: Stuur even een mailtje naar info@brakkeberg.nl!